Over ons

Selfie met de middelste leeftijdgroep; De Tingels

Het Jeugdatelier Oranje Brugge is één van de vier jeugdateliers van Oranje vzw. Wij zijn een jeugdbeweging voor kinderen en jongeren met en zonder functiebeperking.

Doorheen het jaar doen we verschillende soorten activiteiten. We ontmoeten knotsgekke personen, spelen allerlei toffe spelletjes, knutselen, koken, verkleden, sporten, dansen, zingen, zwemmen, schaatsen en nog veel meer.

Kinderen spelen een spel

De activiteiten worden telkens ingekleed in een maand- of semesterthema dat vooraf meegedeeld wordt in het boekje dat verstuurd wordt naar de leden. De thema’s zijn zeer uiteenlopend en zijn aangepast aan de leeftijd van de groep.

Elk jaar gaan we met z’n allen ook op daguitstap en we sluiten het werkjaar af met een spetterend zomerkamp!

Medische fiches

Via deze link kan de medische fiche voor uw kind ingevuld worden.

Uniform

Het uniform bestaat uit ons super coole jeugdatelier t-shirts & sjaaltje!
Deze zijn beide te verkrijgen bij onze kassa aan de start van elke activiteit.

Kostprijs:

  • T-Shirt: 5 euro
  • Sjaatje: 1,5 euro

Leeftijdsgroepen

De activiteiten gaan elke week door in de drie leeftijdsgroepen. Elke groep heeft een vaste leidingsploeg en staat garant voor activiteiten op maat van de kinderen. 

De Tinkies zijn de jongsten in ons jeugdatelier. Kinderen van 4 tot en met 8 jaar kunnen hier terecht. Aan de hand van diverse spelen leren zij de grote wereld rond ons heen ontdekken. Ze dansen, knutselen en bouwen naast het spelen hun plekje in de wereld op.

De Tingels staan altijd garant voor een portie avontuur. Tieners tussen 9 en 12 jaar vinden hier gegarandeerd hun ding. Dankzij het ravotten kunnen ze hun energie en creativiteit de vrije loop laten, maar leren ze ook belangrijke waarden als samen spelen en teamwork.

De Tyfoons zijn de oudsten in het Jeugdatelier. Jongeren vanaf 13 jaar tot het jaar dat ze niet meer naar school gaan kunnen hier terecht. Hier worden vriendschappen gesmeed die tot heeeeeel lang doorgaan. Het Tyfoonweekend in november is een niet te missen jaarlijkse traditie!

Locaties

Tinkies & Tingels

De Tinkies en Tingels hebben hun activiteiten in de Paul Gilsonstraat (ter hoogte van nummer 26), 8200 Sint-Andries.

Tyfoons

De activiteiten van onze Tyfoons gaan door in de basisschool van het Sint-Lodewijkscollege in de Zandstraat 69, 8200 Sint-Andries. Het ophalen van de Tyfoons is in de lokalen van de Paul Gilsonstraat.

In uitzonderlijke gevallen zullen de Tyfoons toch een volledige activiteit in onze lokalen vertoeven. Indien dit zich voordoet, zal alles tijdig gecommuniceerd worden.