Over ons

Het Jeugdatelier Oranje Brugge is één van de vier jeugdateliers van Oranje vzw. Wij zijn een jeugdbeweging voor kinderen en jongeren met en zonder functiebeperking.

Doorheen het jaar doen we verschillende soorten activiteiten. We ontmoeten knotsgekke personen, spelen allerlei toffe spelletjes, knutselen, koken, verkleden, sporten, dansen, zingen, zwemmen, schaatsen en nog veel meer.

De activiteiten worden telkens ingekleed in een semester- of jaarthema dat vooraf meegedeeld wordt in het boekje dat verstuurd wordt naar de leden. De thema’s zijn zeer uiteenlopend en zijn aangepast aan de leeftijd van de groep.

Elk jaar gaan we met z’n allen ook op daguitstap en we sluiten het werkjaar af met een spetterend zomerkamp!

Kinderen spelen een spel

Medische fiches

Via deze link kan de medische fiche voor uw kind ingevuld worden.

Uniform

Het uniform bestaat uit ons supercoole Jeugdatelier-T-shirts & -sjaaltje! Voor het groepsgevoel en de sfeer, vragen we dat de kinderen iedere activiteit hun uniform aanhebben. Beide zijn te verkrijgen bij onze kassa aan de start van elke activiteit.

Kostprijs:

  • T-Shirt: €5
  • Sjaatje: €1,5

Wanneer deze prijs te hoog ligt, of er zijn moeilijkheden met betalen, kun je ons altijd een email sturen of aanspreken voor onze tweedehands T-shirts. Omgekeerd, voor de kinderen die uit hun T-shirt groeien: deze kun je altijd vrijblijvend binnenbrengen bij de kassa.

Leeftijdsgroepen

De activiteiten gaan elke week door in de drie leeftijdsgroepen. Elke groep heeft een vaste leidingsploeg en staat garant voor activiteiten op maat van de kinderen. 

De Tinkies zijn de jongsten in ons jeugdatelier. Kinderen van 4 tot en met 8 jaar kunnen hier terecht. Aan de hand van diverse spelen leren zij de grote wereld rond ons heen ontdekken. Ze dansen, knutselen en bouwen naast het spelen hun plekje in de groep op.

De Tingels staan altijd garant voor een portie avontuur. Tieners tussen 9 en 12 jaar vinden hier gegarandeerd hun ding. Dankzij het ravotten kunnen ze hun energie en creativiteit de vrije loop laten, maar leren ze ook belangrijke waarden als samen spelen en teamwork.


De Tyfoons zijn de oudsten in het Jeugdatelier. Jongeren vanaf 13 jaar tot het jaar dat ze niet meer naar school gaan kunnen hier terecht. Hier worden vriendschappen gesmeed die tot heeeeeel lang doorgaan. Het Tyfoonweekend in november is een niet te missen jaarlijkse traditie!

De Tankers zijn leden van de Tyfoons die in opleiding zijn om leiding te worden. Jongeren vanaf 14 jaar tot het jaar dat ze niet meer naar school gaan kunnen hier (vrijblijvend) terecht. Hier leren ze alle kneepjes van het vak. Ze krijgen sessies, geven een eerst activiteit, volgen een vergadering mee. Zo worden ze klaar gestoomd om leiding te worden.

Met vragen kan je altijd terecht bij onze hoofdleiding of groupies!

Activiteit

Zo goed als elke zaterdag (±3 per maand) geven wij een activiteit. Leden zijn welkom vanaf 13u30 tot 17u. Waar de activiteiten doorgaan wordt altijd gecommuniceerd op onze Facebookpagina en in onze WhatsApp-groep (vraag hiernaar bij de kassa).

De prijs voor een activiteit bedraagt €2. Dit dekt vieruurtje, materiaal en verzekering. Betalen voor een activiteit gebeurt altijd bij het toekomen. Je kan met cash, bancontact en Payconiq betalen. Je kunt ook een 10-beurten kaart kopen voor €20 zodat je niet altijd met cash rond moet lopen, let er wel op dat je deze steeds meeneemt!

Locaties

Tinkies & Tingels

De Tinkies en Tingels hebben hun activiteiten in de Paul Gilsonstraat 23b, 8200 Sint-Andries. Deze locatie noemen we ‘de Lokalen’.

Tyfoons

De activiteiten van onze Tyfoons gaan door in de basisschool van het Sint-Lodewijkscollege in de Zandstraat 69, 8200 Sint-Andries. Het ophalen van de Tyfoons is in de Lokalen. Dit noemen we gewoon ‘de Zandstraat’.

In uitzonderlijke gevallen gaat de volledige activiteit van de Tyfoons door in de lokalen. Dit wordt steeds tijdig gecommuniceerd.